MANO Prisimink.lt

Paieška diskusijose


Diskusijos moderatorius
salemute

Kava (viskas apie kavą; receptai)


,
parašė žinučių:

2008-11-04 16:49
Kokius žinote kavos receptus, kokią pačios geriate, kur patartumėt nueit pasimėgaut kiek kitokia kavyte? Pasidalinkime receptūrom   Arbata kas kaip ruošiat caffe latte, kapučino, espreso..
{SIGNATURE_MESSAGE}
Peržiūrėjo: 4671
Atsakymų: 89
Atsakyti | Kitos temos
Puslapiai: 1234Naujausios žinutės
mazyyyle

Ekspertė,
parašė žinučių: 14427

2008-11-04 20:37, 1 žinutė iš 89
mano bendradarbe i kava citrinos griezineli isimeta tai sake labai skanu arba galima sake cili pipiuriu labai mazai iberti irgi sake visai nieko
mmuoa!

Ekspertė,
parašė žinučių: 9436

2008-11-05 09:46, 2 žinutė iš 89
 Angeliukas aš žinau labai skanią KARALIŠKĄ   Meilė   Gerai   Arbata pasidaryti stiprią kavą be cukraus (na kas mėgsta labai saldžiai gali ir su cukrumi), ir iš lėto supilti labai gerai išplaktą kiaušinį su pora šaukštelių cukraus   Šypsosi mergina
Mew-mew

Ekspertė,
parašė žinučių: 1051

2008-11-05 14:39, 3 žinutė iš 89
kava su vana tallin skanu Plojimai
upė

Ekspertė,
parašė žinučių: 1999

2008-11-05 19:13, 4 žinutė iš 89
http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=479&a...

ir šone dar daug dieviško skonio kavų   Meilė
White tea

Dalyvė,
parašė žinučių: 79

2008-11-05 20:22, 5 žinutė iš 89
Namie visada darausi kavą su amareto sirupu   Arbata  Šypsosi mergina Labai skanus kavos gėrimas gaunasi į pašildytą (arba jei nori, galima ir į šaltą) pieną ipylus specialaus kavos sirupo   Šypsosi mergina
Utopia

Ekspertė,
parašė žinučių: 10838

2008-11-05 20:39, 6 žinutė iš 89
mmuoa! rašė:
nu bandau pagaut autorės mintį...spėju, kad ji pageidauja NEĮPRASTOS KAVOS RECEPTUKŲ  Juokiasi mergina Angeliukas aš žinau labai skanią KARALIŠKĄ  Meilė  Gerai  Arbata pasidaryti stiprią kavą be cukraus (na kas mėgsta labai saldžiai gali ir su cukrumi), ir iš lėto supilti labai gerai išplaktą kiaušinį su pora šaukštelių cukraus  Šypsosi mergina


šita skani  Gerai
mmuoa!

Ekspertė,
parašė žinučių: 9436

2008-11-06 13:45, 7 žinutė iš 89
Utopia rašė:
mmuoa! rašė:
nu bandau pagaut autorės mintį...spėju, kad ji pageidauja NEĮPRASTOS KAVOS RECEPTUKŲ  Juokiasi mergina Angeliukas aš žinau labai skanią KARALIŠKĄ  Meilė  Gerai  Arbata pasidaryti stiprią kavą be cukraus (na kas mėgsta labai saldžiai gali ir su cukrumi), ir iš lėto supilti labai gerai išplaktą kiaušinį su pora šaukštelių cukraus  Šypsosi mergina


šita skani  Gerai

  Sveikinu
tu@tr@

Ekspertė,
parašė žinučių: 972

2008-11-07 00:14, 8 žinutė iš 89
Yra taigi knygute 365 kavos dienos, ten laaabai daug receptu ivairiu. Idomu kam nors?
rosebud

Ekspertė,
parašė žinučių: 6729

2008-11-07 18:10, 9 žinutė iš 89
mmuoa! rašė:
Utopia rašė:
mmuoa! rašė:
nu bandau pagaut autorės mintį...spėju, kad ji pageidauja NEĮPRASTOS KAVOS RECEPTUKŲ  Juokiasi mergina Angeliukas aš žinau labai skanią KARALIŠKĄ  Meilė  Gerai  Arbata pasidaryti stiprią kavą be cukraus (na kas mėgsta labai saldžiai gali ir su cukrumi), ir iš lėto supilti labai gerai išplaktą kiaušinį su pora šaukštelių cukraus  Šypsosi mergina


šita skani  Gerai

  Sveikinu

  Sveikinu
Maza_simka

Ekspertė,
parašė žinučių: 3480 Rašau tik lietuviškai

2008-11-17 15:45, 10 žinutė iš 89
isvirk kava esspreso, kitam inde kaitink ir plak piena spec. plaktuvu, kol susidarys putos. pilk i stikline puse kavos ir puse pieno, uzdek daaaug putu ir pabarstyk cinamonu   Arbata
nifita

Išsiregistravusi,
parašė žinučių: 29

2008-11-17 16:58, 11 žinutė iš 89
http://www.delfi.lt/news/economy/reklama/rekla...

va cia tai geris, as dar nei vieno nebandziau, bet tikrai ismeginsiu. parasykit jei esat dariusios ar skanu.  Arbata
nusišauk!

Ekspertė,
parašė žinučių: 12048

2008-11-17 20:02, 12 žinutė iš 89
juoda kava su sokoladiniu likeriu  Meilė ir zinau kava su cinamonu buna daro Blondinė man tai nieko ipatingo.. iprastai geriu kava+grietinele, vsio  Juokiasi mergina
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2008-12-05 23:07, 13 žinutė iš 89
man žiauriai skanu espresso su kondensuotu pienu (darom į mažą stikliuką), kas norit paragaut, tai galit padaryt "Šviežioj kavoj"   Gerai
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2008-12-05 23:15, 14 žinutė iš 89
Kavos ruošimas espreso aparatu
Prieš ruošiant espreso kavą puodelius reikia pakaitinti (galima įpilti karšto vandens, palaukti, kol sušils, vėliau išpylus vandenį puodelius iššluostyti).

Į aparato filtrą įpilkite maltos espreso kavos, ją tolygiai paskirstykite ir švelniai paspauskite grūstuvu. Pastuksenkite aparato rankenos šoną grūstuvu, kad visa ant kraštų likusi malta kava subyrėtų į krepšelį. Tada sugrūskite kavą spausdami grūstuvą maždaug 20 kg jėga ir pasukdami jį 180-360 laipsnių kampu. Nuvalykite kavą nuo rankenos.

Iš rankenos čiaupo, kuriuo ruošite kavą, išleiskite šiek tiek vandens. Tvirtai pritvirtinkite rankeną prie aparato.

Padėkite karštą espreso puodelį po rankena ir paleiskite vandenį. Espreso kavos turi būti 30 ml. Kad kava būtų gero skonio ir konsistencijos, ji į puodelį turi subėgti per 20-30 sekundžių. Jei kava subėgs į puodelį greičiau, ji bus per silpna, o jei - per lėtai, bus aitri ir karti. Ant kavos turi susidaryti maždaug 2-3 mm storio rausvai ruda putelė, vadinamoji crema. Ji išsaugo espreso kavos aromatą ir šilumą.

Espreso kava tiekiama iš karto!
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2008-12-05 23:16, 15 žinutė iš 89
Latė kavos ruošimas

Latė kava (caffe latte) - tai itališka kava su pienu, kuri tiekiama aukštoje taurėje ir ruošiama iš espreso kavos bei garais pakaitinto pieno. Šiai kavai naudojamos ne pieno putos o garu pakaitintas pienas.
Ąsotėlį pieno pakaitinkite garais iš espreso aparato garų vamzdelio: laikykite garų vamzdelį arti ąsotėlio dugno, kad pienas nesuputotų. Nekaitinkite jo daugiau kaip iki 65 laipsnių. Naudojant mokos espreso kavinuką, pieną galima pakaitinti ant kaitvietės arba mikrobangų krosnelėje.
Suleiskite kavos porciją į šiltą espreso puodelį arba mažą ąsotėlį. Supilkite espreso kavą ir pieną į aukštą taurę.
Iš karto patiekite.

http://www.paulig.lt
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2008-12-05 23:16, 16 žinutė iš 89
Kapučino kavos ruošimas
Kapučino kava - tai gėrimas, kurį sudaro espreso kava, pakaitintas pienas ir pieno puta. Geriausia kapučino kava gaunama naudojant nenugriebtą pieną (3,5 proc. riebumo). Galima naudoti ir nugriebtą pieną ir pieną, kuriame yra mažiau laktozės, tačiau nugriebto pieno puta nėra tokia tiršta kaip nenugriebto.

Suplakite pieno putą. Kapučino puodelyje paruoškite espreso kavos.

Ant jos užpilkite pieno putą ir gėrimą iš karto patiekite.
Pieno putos ruošimas aparato garų vamzdeliu
Atsukite garo čiaupą ir leiskite iš garų vamzdelio tekėti vandeniui. Užsukite čiaupą. Į metalinį ąsotėlį ar kitą tinkamą karščiui atsparų indą iki pusės pripilkite šalto, iš šaldytuvo išimto pieno. Padėkite ąsotėlį po garų vamzdeliu taip, kad vamzdelio galiukas būtų truputį panardintas į pieną. Visai atsukite garo čiaupą ir palaukite tol, kol pienas pradės putoti. Pienas yra suputojęs ir karštas (65 laipsnių), kai garsas garų vamzdelyje pradeda duslėti, o metalinio ąsotėlio šonas ar dugnas įkaista tiek, kad neįmanoma prisiliesti. Nuvalykite garų vamzdelį švaria ir drėgna šluoste. Pastuksenkite ąsotėlį į stalą ir kelis kartus pateliuskuokite, kad pienas susimaišytų su pieno puta ir įgautų minkštą konsistenciją.

Pieno putą taip pat galima paruošti plakant puode arba rankiniu plaktuvu.
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2008-12-17 18:23, 17 žinutė iš 89
Pas mus namuos atsirado mokos kavinukas   Pletkai   Meilė gal kas turit kokių spec. rekomendacijų?
Sonera

Ekspertė,
parašė žinučių: 2126

2008-12-17 19:23, 18 žinutė iš 89
marie claire rašė:
Kapučino kavos ruošimas
Kapučino kava - tai gėrimas, kurį sudaro espreso kava, pakaitintas pienas ir pieno puta. Geriausia kapučino kava gaunama naudojant nenugriebtą pieną (3,5 proc. riebumo). Galima naudoti ir nugriebtą pieną ir pieną, kuriame yra mažiau laktozės, tačiau nugriebto pieno puta nėra tokia tiršta kaip nenugriebto.

Suplakite pieno putą. Kapučino puodelyje paruoškite espreso kavos.

Ant jos užpilkite pieno putą ir gėrimą iš karto patiekite.
Pieno putos ruošimas aparato garų vamzdeliu
Atsukite garo čiaupą ir leiskite iš garų vamzdelio tekėti vandeniui. Užsukite čiaupą. Į metalinį ąsotėlį ar kitą tinkamą karščiui atsparų indą iki pusės pripilkite šalto, iš šaldytuvo išimto pieno. Padėkite ąsotėlį po garų vamzdeliu taip, kad vamzdelio galiukas būtų truputį panardintas į pieną. Visai atsukite garo čiaupą ir palaukite tol, kol pienas pradės putoti. Pienas yra suputojęs ir karštas (65 laipsnių), kai garsas garų vamzdelyje pradeda duslėti, o metalinio ąsotėlio šonas ar dugnas įkaista tiek, kad neįmanoma prisiliesti. Nuvalykite garų vamzdelį švaria ir drėgna šluoste. Pastuksenkite ąsotėlį į stalą ir kelis kartus pateliuskuokite, kad pienas susimaišytų su pieno puta ir įgautų minkštą konsistenciją.

Pieno putą taip pat galima paruošti plakant puode arba rankiniu plaktuvu.


kavinese taip gaminama,saunu,kad namuose taip pat galima ir yra galimybiu  Plojimai
KML

Ekspertė,
parašė žinučių: 41323

2008-12-18 11:41, 19 žinutė iš 89
kava su beiliu-
pasidaryk maza(ekspreso puodelyje) kava, supilk i taure, tada ipilk siek tiek beilio likerio. Isplak pieno puta ir supilk ant virsaus.
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2008-12-18 14:48, 20 žinutė iš 89
Sonera rašė:
kavinese taip gaminama,saunu,kad namuose taip pat galima ir yra galimybiu  Plojimai
aha, smagu kai gali savo mėgiamą gėrimą pats pasidaryt   Šypsosi mergina
marie claire

Ekspertė,
parašė žinučių: 7168 Rašau tik lietuviškai

2012-01-30 00:31, 21 žinutė iš 89
Ivairoves delei siulau pabandyti grakiskos kavos pasidaryti (turkai ja vadina turkiska, libane prasykite libanietiskos, kipre - kiprietiskos   Šypsosi mergina
Pirmiausia reikes isigyti robustos (mes iprate prie arabikos), tuomet i indeli kaitinti pienukui iberkit pora sauksteliu kavytes ir uzpilkite vandenuku (~35 ml), tada ant silpnos ugnies kaitinate vis pamaisydamos, paslaptis - neleisti kavai uzvirti, nes kitaip sugadinsite crema   Šypsosi mergina beje, jei gersite be cukraus bus - sketo, jei su vienu sauksteliu - metrio, jei su pora - gliko.
P.S. Cukru dedame su kavyte, t.y. pries uzilant vandeniu, salia butinai reikia vandens stiklines
P.S.S. As galiu gerti tik gliiko, nes kiti variantai tiesiog laaaaabai kartus :D
giintte

Išsiregistravusi,
parašė žinučių: 124

2012-02-04 19:29, 22 žinutė iš 89
mmuoa! rašė:
 Angeliukas aš žinau labai skanią KARALIŠKĄ   Meilė   Gerai   Arbata pasidaryti stiprią kavą be cukraus (na kas mėgsta labai saldžiai gali ir su cukrumi), ir iš lėto supilti labai gerai išplaktą kiaušinį su pora šaukštelių cukraus   Šypsosi mergina


O kaip tu kiausinuka plaki, visa ar tik tryni?   Šypsosi mergina Nes mums mokytoja kazkada pamokino tik tryni gerai su cuktum isplakti   Šypsosi mergina tai labai skanu, vos ne kaip kapucino koks gaunasi   Šypsosi mergina
umami

Dažna dalyvė,
parašė žinučių: 270

2012-02-04 23:09, 23 žinutė iš 89
Pastaruoju metu kavą mėgstu taip "paturbint": sumaišau kavą, šiek tiek cinamono, vanilinio cukraus, užpilu vandeniu, o po to šiek tiek pieno. Cukraus pagal poreikį. Man labai skanu   Šypsosi mergina
G_arbanele

Ekspertė,
parašė žinučių: 6626

2012-02-04 23:17, 24 žinutė iš 89
marie claire rašė:
Latė kavos ruošimas

Latė kava (caffe latte) - tai itališka kava su pienu, kuri tiekiama aukštoje taurėje ir ruošiama iš espreso kavos bei garais pakaitinto pieno. Šiai kavai naudojamos ne pieno putos o garu pakaitintas pienas.
Ąsotėlį pieno pakaitinkite garais iš espreso aparato garų vamzdelio: laikykite garų vamzdelį arti ąsotėlio dugno, kad pienas nesuputotų. Nekaitinkite jo daugiau kaip iki 65 laipsnių. Naudojant mokos espreso kavinuką, pieną galima pakaitinti ant kaitvietės arba mikrobangų krosnelėje.
Suleiskite kavos porciją į šiltą espreso puodelį arba mažą ąsotėlį. Supilkite espreso kavą ir pieną į aukštą taurę.
Iš karto patiekite.

http://www.paulig.lt

Cia gaunasi ne late, o kava su pienu   Šypsosi mergina Late kavai naudojamos pieno tirstos putos, o ne pats pienas   Šypsosi mergina
kaka_lele

Išsiregistravusi,
parašė žinučių: 18184

2012-02-05 19:12, 25 žinutė iš 89
marie claire rašė:
Kad kava būtų gero skonio ir konsistencijos, ji į puodelį turi subėgti per 20-30 sekundžių. Jei kava subėgs į puodelį greičiau, ji bus per silpna, o jei - per lėtai, bus aitri ir karti.
Kadangi dirbau italiskos kavos namuose su kava kiekviena diena metus laiko, tai kavos grinder'i reikedavo atsireguliuoti taip, kad kavos butu 15 gramu ir ji begtu 15s. Patikek, espresso skonis, kvapas, konstistencija -   Meilė Kadangi mazai zmoniu turi profesionalia iranga super gerai kavai, nes ji tikrai nepigi, uzimanti vietos bei reikalaujanti gan daug prieziuros, tai yra visokiu kitokiu aparatu. Namie turim http://www.nespresso.com/uk/en/product/citizan..., tai man labai skani kava, o ir pasirinkimas kavos kapsuliu, kurios yra skirtingu stiprumu bei aromatu - tikrai nemazai.
Peržiūrėjo: 4670
Atsakymų: 89
Atsakyti | Kitos temos
Puslapiai: 1234Naujausios žinutės
Naudokite lietuviškus simbolius

Paskutinį kartą atnaujinta 2014-10-08